Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

КУД „Хомоље“ прославило јубилеј

70 god kuda-aУ присуству многобројних гостију поштоваоца традиције и добре игре коју годинама верно чувају чланови најстаријег  културно – уметничког друштва у Хомољу , прослављен је јубилеј, 70. годишњица постојања и рада КУД –а „Хомоље“. Свечаност је одржана у сали Дома културе у Жагубици, а различите генерације играча представиле су комплетан репертоар. Преко 80.чланова представило се у програму који су првим сплетом игара отворили ветерани подсетивши се младости и старих дана, проведених у овом друштву на приредбама и поселима широм Србије и бивше Југославије.

Прослава јубилеја КУД- а била је и прилика да се најзаслужнијима за оснивање, очување  јединствених фолклорних корака и добру сарадњу свих ових година доделе плакете и признања а златне повеље додељене су, Чика Стева Митићу,једном од главних оснивача Куд – а и посхумно Јовану Јончићу – штраусу. Пригодним говором публику је поздравио и председник Куд – а, Дејан Аврамовић поменувши успехе, наступе и лепе тренутке проведене са генерацијама које су одржале фолклор у Жагубици.

Уз локални трубачки оркестар Стајка Крстића из Вуковца  и оркестар који је пратио играче, публика је једном речју уживала, а тежак задатак више него успешно, реализовао је организациони одбор на челу са замеником председника општине Жагубица  Љубишом  Јовкићем.

Инсерт из богате прошлости културно – уметничког друштва које је је обележило  70. година постојања приказан је на сцени како и доликује, а а програм је такође употпунило и гостовање познатог глумца Александра Дунића и Фолклорног ансамбла из Кучева. Играло се, певало, свирало за публику и све који воле фолклор.

Културно- уметничко друштво из Жагубице, прошло је блиставу стазу дугачку 70. година а младим надама преостаје да следе кораке које су створили стари, да их негују и сачувају од заборава.     

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji