Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Наступ Културно - уметничког друштва „Хомоље“ у Скадарлији

kud homolje u skadarlijiОбележавање јубилеја 70-те годишњице постојања и рада Културно – уметничког друштва „Хомоље Жагубица које ће свечаном академијом бити прославњено у сали Културно просветног -  центтра у Жагубици 01. августа, било је и повод да фолклнорна група из Жагубице представи део репертоарау Београду. Гостовање је уприличено у Скадарлији  у кући у којој је живео Ђура Јакшић, а на позив управника овог Дома. Игра и песма са Хомоља, публику нимало није остравила равнодушном а Љубиша Јовкић, заменик председника Општине Жагубица је по завршетку програма истакао:

„ Ово је било једно инзванредно вече у Скадарлији. Било нам је велико задовољство да пред београдском публиком наступимо и покажемо део репертоара. Велики број посетилаца нас је такође одушевио, што је био и разлог више да се најбоље прикажемо, јер имамо игре и песме које се ретко могу видети и чути у Београду. Сарадња између општине Жагубица и управника куће Ђуре Јакшића, на чији смо позив и дошли овде, наставиће се у наредном периоду тако да ће у августу наступ у Скадарлији имати још једно културно – уметничко друштво из Хомоља, а већ у септембру биће уприличена и изложба познатог вајара Јанка Лалића из Лазнице“.

Дух  Хомоља који се осетио у Београду у Скадарској улици испред куће Ђуре Јакшића, само је потврда да Хомоље има шта да понуди како на пољу културе тако и када су у питању остали садржаји очувања обичаја и традиције. 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji