• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Жељко Димитријевић у посети председнику Скупштине општине Жагубица

Zeljko DimitrijevicЖељко Димитријевић – човек који је оборио светски рекорд у бацању чуња и освојио прву златну медаљу на параолимпијским играма у Лондону 2012. за Србију – посетио је своје родно место Рибаре и општину Жагубица. То је била прилика за сусрет између председника Скупштине општине Жагубица Небојше Илића и Жељка Димитријевића, приликом кога су одржали радни састанак, како би се локална самоуправа упознала са његовим потребама и његовим будућим идејама и наставила сарадњу која је конкретни  садржај добила освајањем медаље. Можемо рећи да је ово и узвратна посета, собзиром да је Жељка у  дому за одрасла инвалидна лица у Земуну , где данас живи, крајем фебруара ове године испред локалне самоуправе посетио председник Скупштине општине Жагубица Небојша Илић. На дан општине Жагубица 25 септембра прошле године Жељко је добио највише установљено признање наше општине - златну плакету за допринос спорту и промоцију општине Жагубица.

Руководство општине Жагубица ће на једној од следећих седница општинског већа разматрати предлог о додели одређених финансијских средстава на месечном нивоу у сврху побољшања услова тренирања господина Димитријевића и сврху да исти своја знања и вештине из ове дисциплине пренесе на млађа инвалидна лица која показују интересовање да се баве спортом управо у  овој дисциплини.

Поред тога што су председник Скупштине општине Жагубица Небојша Илић и понос општине Жагубица Жељко Димитријевић, из истог родном места Рибара, они су и дугогодишњи пријатељи.

Српски шампион  за телевизију Хомоље открива да врло радо долази у посету свом родном месту у коме је провео најлепше дане свог детињства , као и то да му живот није био лак али да се није предао и није клонуо духом већ се борио да не живи ни од чије помоћи и да не зависи ниодкога у чему је и успео.

За ову атлетску дисциплину  бацање чуња одлучио се из разлога што је онанамењена  особама са инвалидитетом  које немају осећај у прстимаи  не могу чврсто да стегну шаку.. Поред ове постоји још неколико дисциплина из Жељкове категорије.

Захваљујући натчовечанском труду и упорности, успео је крајем августа да за Србију освоји прву, историјску златну медаљу на параолимпијским играма у Лондону.. И сам потврђује како је буквално крварио и ронио сузе на тренинзима стремећи врхунском резултату. Плакао је од бола и настављао да баца чуњ, игнорисао жуљеве на рукама, који су пуцали, пекли и крварили, али није одустајао.  Како сам каже, досегао је небо и стигао на врх спортске каријере, где се повлачи из такмичења  и убудуће спортом ће се бавити само рекреативо.

Жељко Димитријевић истиче  да му је сарадња коју остварује  са општином Жагубица од велике вредности, поготово што је емотивно везан за овај крај.

Како нам открива Димитријевић - задњи пут када је био у посети нашем крају и то на дан општине Жагубица 2012 године, изузетно се пријатно провео а поред тога био је одушевљен тиме како је све било прилагођено његовом успеху.

На питање када можемо очекивати поново његов долазак у наш крај, одговорио нам је „Крајем јуна или почетком јула планирам да дођем и останем једно десетак или петнаест дана, да се одморим. Када кажем „ту“ онда мислим код тетке у Рибаре, а преко дана дођем до Жагубице и до „Врела“ реке Млаве.“

Па ето, пошто по речима господина Димитријевића сазнајемо да му не смета да буде у ценру пажње, грађани општине Жагубица, имаће прилике да се друже, узму аутограм а можда направе и коју сличицу са овим Светским шампионом и то родом из нашег краја.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=S6fCKPBdKcM&feature=youtu.be{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB