Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Реч лекара - Kако поднети тропске врелине

1Saveti lekara u ZagubiciВисоке температуре ваздуха које предстоје наредних дана, и засигурно током целог лета, често неповољно утичу на грађане свих старосних доби. Период великих врућина може донети много непријатности: умор, слабу концентрацију, несвестице и малаксалост посебно код хроничних блесника и особа које узимају неку врсту терапије. Многи пак, имају навику да узимају лекове на своју руку када се осећају лоше или да сами себи повећају дозу у односу на ону коју им је прописао лекар, па им врућине само погоршавају здравствено стање због чега на крају морају бити здравствено збринути.

Др Ивана Ивић, лекар Дома здравља у Жагубици, каже да су најчешће летње тегобе разне цревне и кожне ифекције, упале, прехладе и убоди инсеката, а пацијентима саветује да се обавезно придржавају прописане терапије и да у најтоплијем делу дана не бораве на сунцу. Адекватна заштита од УВ зрачења и одговарајућа исхрана једни су од битних фактора који у многоме помажу да се организам прилагоди високој температури ваздуха.

Са циљем да међу грађанима буде што мање оних који ће осетити и негативну страну лета, у најтоплијем делу дана препоручује се опрез: адекватно одевање, довољно узимање течности – најбоље воде и смањење дневних активности. Када је превруће, треба занемарити обавезе које се састоје од тешких физичких напора.

Треба имати на уму да ништа није прече од сопственог здравља!

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji