• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Ансамбл „Мозаика“ одушевио публику у Жагубици

 Ruski ansambl oduševio publiku u Žagubici Општина Жагубица имала је част и привилегију да по први пут у историји буде домаћин гостима из Русије и да истовремено буде прва општина у Србији која им је приредила срдачан дочек.

Наиме, чланови Aнсамбла „Мозаика“ из града Кострома, у оквиру своје турнеје по градовима у Војводини, посетили су Жагубицу и 29. маја приредили целовечерњи концерт у Дому културе. Тако су и публици пружили јединствен ужитак, нешто ново и несвакидашње уз пуно ентузијазма, осмеха и позитивности.  

Добродошлицу је гостима пожелео Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица, а Татјана Асафова,руководилац Ансамбла „Мозаика“, упутила је домаћинима речи хвале за леп пријем. У знак добродошлице, средња група Културно – уметничког друштва „Хомоље“ из Жагубице, представила се са два сплета игара, а у име братских односа Србије и Русије и добре сарадње у годинама које предстоје, размењени су и поклони.

Ансамбл „Мозаика“ из Костроме у Русији, који негује народну традицију и ствараластво приказао је публици у Жагубици игре и мелодије из свог краја, а чланови су се потрудили да неколико песама отпевају на српском језику, што је посетиоце подигло на ноге.

Прва, али свакако не и последња посета општини Жагубица, гостију из Русије, протекла је у знаку Спрско – Руских пријатељских односа. По речима и домаћина и гостију биће још сусрета, за које се надају да ће протећи, ако не боље, бар подједнако добро као садашњи.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=30_ZS7Vqzv8{/videobox}

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=8kpVq169Ktw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB