Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана XIX седница Скупштине општине Жагубица

19 sednica SO ZagubicaНа XIX  седници Скупштине општине Жагубица на којој је учествовало 22. од укупно 33. одборника полемика се водила о значајним питањима битним за боље функционисање како локалне самоуправе, тако и самих мештана жагубичке општине. Заседањем је председавала Милена Пајић, председник Скупштине општине Жагубица, а поред председника општине Сафета Павловића и његових сарадника на деветнаестом скупштинском заседању присутна је била и Оливера Пауљескић, посланик у Народној скупштини Републике Србије.

Поред предлога Решења о давању сагласности на годишњи програм пословања Јавних предузећа општине Жагубица једна од најважнијх тачака која је усвојена једногласно од старне скупштинске већине била је Предлог Решења о давању сагласности на коначан нацрт јавног уговора о давању концесије за обављање комуналне делатности сакупљања и транспорта комуналног отпада са подручја општине Жагубица. Такође су усвојени и Предлози Решења о престанку мандата вд. директора Културно – просветног центра „Јован Шербановић“ Жагубица и именовању новог, те ће ову функцију у наредном периоду обављати Драгиша Вучковић из Рибара. Одборници  су усвојили и извештај о раду Штаба за ванредне ситуације  општине за 2014. годину и дали сагласност на Предлог годишњег плана рада Штаба за деловање у ванредним условима за текућу 2015.

Милена Пајић, председавајућа седницом, захвалила је на крају одборницима на квалитетном раду и истакла:

„ Са XIX седнице Скупштине општине Жагубица издвојила бих усвојено решење о давању сагласности на концесију за обављање комуналне делатности сакупљања и транспортовања комуналног отпада са подручја општине Жагубица. Као што је познато још прошле године је расписан конкурс за достављање понуда, а комисији за спровођење конкурса пристигла је само једна понуда. Као што је заменик општине рекао комисија је утврдила да је понуда благовремена и исправна, тако да ће уследити закључење уговора са фирмом А.С.А Еко.д.о.о из Београда. Такође бих као битно за ову скупштину издвојила и давање сагласности на годишњи програм пословања Јавних предузећа општине Жагубица, Туристичке организације, Дирекције за изградњу и развој и ЈКП „Белосавац““, истакла је Милена Пајић. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji