Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Побољшање нисконапонске мреже у насељу Суви До

Poboljsanje niskonaponske mreze u naselju Suvi DoЛокално руководство општине Жагубица улаже велике напоре како би мештанима свих насеља омогућила квалитетнији и бољи живот. С тим у вези финансијски помаже активности које се спроводе на инфраструктури, објектима и осталом. Тако је у сарадњи са електродистрибуцијом Жагубица локална самоуправа помогла радове на обнављању дотрајалих бандера заменом истих бетонским стубовима у насељу Суви До где ће бити постављено 30 нових стубова. Дејан Тошић, председник Mесне заједнице Суви До наводи да је укупна вредност ових радова око два милиона динара, што представља велику помоћ, како за месну заједницу тако и за саме мештане.

"Нисконапонска мрежа у Сувом Долу је дотрајала и надам се да је ово трајно решење. Радове изводе радници електродистрибуције, пословнице из Жагубице са висококвалитетним и савременим електо - материјалом уз помоћ локалне самоуправе, која има разумевања и увек излази у сусрет нашим захтевима који су реални и приоритетни за мештане како Сувог Дола тако и осталих насеља у општини", истиче Тошић.

Мештани који су делом помогли овај крупан посао, кажу да замена постојећих дрвених бандера није вршена годинама уназад још од времена када су први пут постављене и надају се да ће нове омогућити бољи и већи напон електричне енергије што потврђује и Станојло Стојковић - шеф пословнице електродистрибуције Жагубица: "Стари стубови угрожавају безбедност јер нису за употребу, а са поставком нових каблова побољшаће се и напонске прилике. Радове на реновирању нисконапонске мреже изводимо уз подршку локалне самоуправе која је набавила електрокаблове и омогућила ископ темеља за нове стубове."

Поред радова који се тренутно обављају у Сувом Долу у Народној улици, уследиће и замена стубова у другом делу села, а значајно је истаћи да ће локална самоуправа општине Жагубица и електродистрибуција уз партиципирање мештана у наредном периоду радити на побољшању нисконапонске мреже и у осталим месним заједницама и селима жагубичке општине.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji