POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана 30 седница Општинског већа општине Жагубица

Opstinsko vece 30На тридесетој седници већа која је одржана у уторак, 03. јуна, већници су разматрали о бројним тачкама, међу којима су најбитније Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету за 2014. годину, Предлог Одлуке о завршном рачуну општине Жагубица за 2013. годину,  Предлог Решења о именовању чланова школског одбора Основне школе „Јован Шербановић“ Крепољин, затим Предлог Решења о имановању стручног тима општине Жагубица за израду конкурсне документације за доношење концесионог акта, Предлог Решења о именовању чланова школског одбора Основне школе „Јован Шербановић“ Лазница, као и Предлог Одлуке о усвајању оперативног плана за одбрану од поплава за воде 2. Реда на територији општине Жагубица за 2014. годину. Ове тачке дневног реда прослеђују се Скупштини општине Жагубица на даље разматрање и усвајање.

Општинско веће је на својој тридесетој седници наложило ЈП Дирекцији за изградњу и развој општине Жагубица да изради пројектну документацију за путну инфраструктуру, као и налог о начину и поступку за извођење радова на санирању штете изазване поплавама.

Општинско веће је на истој седници на захтев Туристичке организације о давању мишљења поводом одржавања планираних манифестација донело одлуку којом се предлаже Туристичкој организацији отказивање свих манифестација планираних за текућу годину, а које се финансирају  из буџета општине Жагубица. Средства предвиђена за те намене биће усмерена за санацију последица насталих услед поплава.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић је нагласио да ће локална самоуправа уложити велики труд да се  штете које су претрпели пољопривредници и остали грађани приликом поплавног таласа који је задесио жагубичкуопштину, санирају.

Веће је усвојило програм буџетског фонда за заштиту животне средине општине Жагубица за 2014. годину. Разматрано је и о бројним захтевима правних и физичких лица.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji