• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Дан ватрогасаца

 Vatrogasna jedinica u Zagubici Дан ватрогасаца традиционално се обележава у целој Србији  у новембру месецу, с обзиром на то да је 07.новембра 1834. године потписана прва уредба за гашење пожара. Осврћући се на годину за нама, командир Ватрогасне јединице Жагубица  Радиша Симеоновић, рекао је да је забележен мањи број пожара у односу на претходне године, али да је основ свих узрока и даље исти, а то је људска непажња.

Подсетио је и упозорио све несавесне суграђане да је према  Закону о забрани паљења на отвореном простору најстроже забрањено палити стњишта, друге биљне остатке и отпатке и друго на отвореном простору, као и у двориштима, и да ће сваки прекршај ове врсте бити најстроже санкционисан.

Ове године је у Жагубици било неколико јавно показних вежби, чији је циљ демонстрирање спасилачких активности, али и указивање на правилно реаговање у датим ситуацијама осталих учесника.

По речима командира ватрогасне јединица Жагубица Радише Симеоновић, Ватрогасна јединица општине Жагубица задужена је за деловање на територијално највећој површини у региону, а упркос недовољном људству и застарелости опреме успешно се организују и професионално обављају своје задатке.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=9XvGUK6GT5o{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB