• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Дан просветних радника

 Dan prosvetara obelezen u ZagubiciИдеја о обележавању дана просветних радника зачета је у Индији 1962. године, да би '94 био прихваћен широм света у преко 100 земаља. Датум обележавања је различит од земље до земље, те га у Србији прослављају 08. новембра на верски празник Митровдан.

Организација разних изложби ликовних радова ученика, културно- уметнички програми, прзентација радова о историјатима школа, саставни су део свечаности просветара у скоро свим образовним установама па и у Жагубици.

Како је навео  др економских наука Душан Милосављевић, директор Tехничке школе у Жагубици, у складу са финансијским могућностима годинама уназад организована су заједничка дружења свих просветних радника у општини којима су поред наставног кадра школе присуствовале и колеге у пензији. Међутим ове године, свака школа је засебно Дан просветара обележила скромно  у оквиру својих просторија, због економочности средстава из Oпштинског буџета.

Дан просветара Србије, који се обележава осмог новембра по веровању, сматра се даном рођења Вука Караџића, најзначајније личности српске књижевности прве половине 19. века.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Q7qXzk6tvKg{/videobox}

 


© 2019 Општина Жагубица
design by XB