• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Обележен Дан школе „ Јован Шербановић“ у Лазници

 Dan skole u laznici 2016У суботу 18. јуна Oсновна школа „Јован Шербановић“ у Лазници обележила је крај школске године. Пригодном свечаношћу  прослављен је Дан школе, а културно – забавни програм  су по традицији извели ученици школе и чланови КУД – а „Извор“ из Лазнице.

Церемонија прославе започела је обиласком куће „Јована Шербановића“, која ће по жељи наследника народног хероја ове године бити предата у власништво општини Жагубица како би се очувала успомена на славног јунака, просторије у којима је живео адаптирале и насеље Лазница добило музеј вредан помена. Заједно са руководством школе Дом „Јована Шербановића“, рођеног 1919. године у Лазници,  посетили су преседник СО Жагубица Оливера Пауљескић и заменик председника СО Миле Перић, а одржан је и говор који је садржао биографију Јована и породице Шербановић.

Поводом обележавања Дана образовне Установе у Лазници родитељима и ученицима  приказан је и филм под насловом „Од овце до ћилима“ где су главни глумци били ученици лазничке школе.

Свечаности су поред председника СО Жагубица Оливере Пауљескић, приствовали и помоћник преседника општине Жагубица Душан Милосављевић, директори осталих образовних установа  као и родитељи којима се обратио и Станиша Зрнкаревић, директор школе, пожелевши ученицима да лепо проведу распуст, а осмацима да упишу жељене образовне профиле.Школску 2015 - 2016 годину, директор је оценио позитивно.

Прослава Дана школе „„Јован Шербановић“ у Лазници увеличана је и слављем  уз музику до касних вечерњих сати.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=QyIgiHS9kEw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB