• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Штаб за ванредне ситуације општине Жагубица одржао прву седницу

-Prva sednica Staba za vanredne situacije u 2016Чланови Штаба за ванредне ситуације општине Жагубица одржали су прву седницу у календарској 2016. години. Истом је председавао заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, а главне теме биле су:Извештај о раду штаба у 2015. години, Предлог годишњег плана рада за 2016. годину и разматрање стања припремљености за предстојећи период.

Тачке дневног реда усвојене су  једногласно, а директори jавних предузећа и установа, као и представници институција надлежних за деловање у ванредним условима, предочили су  и мере превентиве у случају деловања у ванредној ситуацији, које ће се спровести ако се за то укаже потреба.

По мишљењу стручног тима Штаба за ванредне ситуације, с обзиром на временске услове, тренутни приоритет је деловање у зимским условима, па ће се и поступати у складу са временским приликама. Надлежне службе задужене за обезбеђивање нормалног живота људи у случају већих снежних падавина правовремено ће и реаговати, а посебан осврт биће на најугроженија подручја општине и домаћинства која бораве ван насеља.

Поред тренутог актуелног стања, чланови Штаба дали су сагласност на предлог годишњег плана штаба за Ванредне ситуације општине Жагубица за 2016. годину, а договор  је да основ свега чини висок ниво организованости, опремљеност снага заштите и спасавања као и добра сарадња са министарствима и надлежним институцијама чиме ће се чланови штаба и руководити приликом извршења задатка заштите и спасавања људи и материјалних добара општине Жагубица у ванредним условима.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=ahMN9hdd43g{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB