• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Удружење жена "Хомољке" из Жагубице оправдалo подршку локалне самоуправе

-Udruzenje zena Homoljke iz ZagubiceЈедно од најактивнијих Удружења у прошлој години, свакако јесте и удружење жена „Хомољке“ из Жагубице, које остварује завидне резултате и тиме оправдава своје постојање.

За непуних годину дана удружење жена "Хомољке" из Жагубице освојило је велики број награда и признања на различитим сајмовима и манифестацијама а доказало се и на пољу хуманитарног рада. Тиме су оправдале подршку локалне самоуправе приликом оснивања, која, како каже председник општине Жагубица Сафет Павловић, неће изостати ни у наредном периоду...!

Почетак године је и време када се сумирају резултати и сабирају утисци, како би се видео учинак из протеклог периода, а исто тако и направили планови за даљи рад.

„У Соко Бањи, на манифестацији „Златне руке“, освојиле смо прво место у категорији „Припремање старих јела“. Конкуренција је била велика, а жири је у свом саставу имао еминентне стручњаке из Туристичке организације Србије, из Етнографског музеја... Затим, на Сајму Етно хране и пића у Београду, у категорији припремања Славског колача, освојиле смо друго место. Мислим да је то за сваку похвалу да смо за кратко време оствариле добре резултате. За сада удружење добро функционише и броји 11 чланова, са тенденцијом да се чланство прошири. Имамо разних активности и наставићемо са тим, а што је најбитније, имамо подршку локалне самоуправе и осталих удружења“, рекла је Деса Цојкић, члан Удружења жена „Хомољке“  у Жагубици.

Удружење жена „Хомољке“ које за мање од месец дана слави годишњицу постојања трудиће се да унапредити даљи рад, са мотивом, пре свега ширења сарадње са осталим удружењима са подручја Хомоља, како би се грађанима најбоље приказали гастрономски традиционални специјалитети, који су и добра подлога за представљање целокупне туристичке понуде Хомоља.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=6bnyCrtY_Tw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB