• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Oрганизовано донаторско вече за завршетак парохијског дома у Крепољину

-Donatorsko vece za zavrsetak radova na parohijskom domu u KrepoljinuЦрква Светог Стефана у Крепољину, која је завршена пре неколико година, представља велики значај за православне вернике насеља, а подједнако исту вредност има и изградња парохијског дома на коме су радови уз финансијску помоћ локалне самоуправе, интензивирани средином прошле године.

Како би  мештанима, донаторима, било презентовано докле се стигло са послом и који радови још предстоје, Црквени одбор крепољинске цркве је 03. јануара, пред највећи хришћански празник Божић, као и пред славу Светог Архиђакона Стефана, чије име црква носи, организовао донаторско вече:

„Скупљена су знатна средства за даљу изградњу дома и желео бих овом приликом да се захвалим свим присутнима, свима онима који су били објективно одсутни и који су своју помоћ и љубав обећали својој мајци цркви у нади да ћемо у славу Крепољина и целог нашег Хомоља имати још једну светињу на част и понос“, истакао је Саша Серафимовић, парох крепољински.

Скупу су присуствовали председник општине Жагубица Сафет Павловић, чланови Црквеног одбора и  донатори. А свештеник, парох крепољински Саша Серафимовић, обавестио је вернике, да ће Саборни храм првомученика архиђаскона Стефана у  Крепољину бити  отворен за све православне вернике у време предстојећих празника, а за бадљи дан биће и специјалног изненађења.

Паљење бадњака 06. јануара, у порти крепољинске цркве почеће у 17 сати, а свечане литургије повом Божића биће служене од 09 сати,  07. и 09, јануара. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=V0j-ezSnsKw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB