• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Међународно такмичење у оријентирингу - 2018. године

 Orijentiring 2018По изузетно лепом и сунчаном времену у суботу и недељу, 14. и 15. априла, по четврти пут на тромеђи општина Жагубица, Петровац на Млави и Деспотовац, одржано је Међународно оријентириг такмичење 2018. и 37. Меморијал „Чика Душко Јовановић”.

Организациони одбор се заједно са домаћнима потрудио да све протекне како и доликује, спортски максимално, а о значају догађаја говорила је Снежана Тодосић, секретар такмичења . Том приликом је истакла да су првог дана такмичења учесници сакупљали бодове за Светску ранг листу и за првенство Србије у комбинацији на средњим дистанцама, за такозвану лигу Србије, док су се другог дана такмичења учесници Оријентиринга такмичили у штафетном првенству Србије.

Зоран Миловановић, представник Светске оријентиринг федерације и члан клуба “Јасеница” из Смедеревске Паланке,истакао је да је оријентиринг највеће и једно од најбољих такмичења у Србији, а позитивне утиске о самом догађају изнео је и Владислав Матковић, председник ПСК“Победа” и директор такмичења.

Уз подршку општине Жагубица, туристичке организације Жагубица и осталих бројних спонзора такмичење је завршено доделом награда најбољима.  

Учесници оријентиринга, којих је било близу 300, такође су говорили о терену и изразили прелепе утиске о природи Хомоља, такође су постигли и запажене резултате.  

У трци за Светску ранг листу , треће место у мушкој елитној категорији припало је Стефану Билићу из Београда а у женској елитној категорији Ани Матковић ПСК „Победа“. Друго место освојио је Стефан Јорданов из Бугарске у мушкој конкуренцији, а у женској Борислава Дмитрова из Софије. Прву позицију заузели су Милош Билић из Београда,а у женској конкуренцији , Андреја Ђјаксова из Бугарске.

Победници трке за Светску ранг листу су уједно и победници 37. Меморијала „Чика Душко Јовановић“.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Aj3ECitwLFE{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB