• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Обновљиви рецепти и у Дому здравља у Жагубици

 Obnovljivi recepti poceli i u Domu zdravlja u ZagubiciЕлекторнски рецепти који се постепено уводе у Здравственим установама широм Србије, у Дом здравља у Жагубици, по Савету Министарства здравља, уведени су 15. децембра. 

Директор у Дому здравља у Жагубици  др Весна Стојиловић, рекла је да  се увођењем електронског, тзв. обновљивог  рецепта,  постављају и нова правила у издавању терапије где нпр. хронични пацијенти, који и подижу највише лекова о трошку осигурања, сада на основу процене изабраног лекара, једном или двапут годишње могу доћи у установу, изузев ако у њиховом здравственом стању нема неких промена, а за лекове које користе иду директно у апотеку .

„Уколико се пацијенти јаве на преглед са неким акутним обољењем и добију рецепт за антибиотик исти је необновљив“, прецизирала је др Стојиловић:

Др Стојиловић  је посебно напоменула да грађани општине Жагубица, тачније пацијенти, прегледе могу заказати искључиво радним данима од 7 – 19 сати, када могу добити и информације о раду изабраног лекара.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=fmUHZ4EPnzM{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB