• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Презентација Пројекта „Подизање свести о значају археолошког наслеђа“

 Arheolosko nasledje prezentacijaПројекат под називом „Подизање свести о значају археолошког наслеђа“, који финансира Министарство културе и информисања Србије, представљен је и у Жагубици.

Пројекат је дело Српског археолошког друштва и председника др Адама Црнобрње, а сврха је подизање свести о значају археолошке баштине, упознавање са прописима и процедурама, Међународним конвенцијама и законском регулативом ради заштите, очувања и промовисања археолошког наслеђа. Циљна група у овом делу пројекта су представници локалне самоуправе, доносиоци одлука и запослени у одређеним стручним службама у областима културе, урбанизма, инвестиција и развоја.

Обраћајући се присутнима, Саша Илић, директор Завичајног музеја Хомоља, истакао је да су у пројекат укључени и музеји широм Србије, па тако и музеј у Жагубици, што прдставља корак више ка очувању културне баштине Хомоља.

Заштита Археолошког наслеђа, како је на презентацији истакао Црнобрња,може се спроовести једино добрим планирањем и руковођењем које у општини Жагубица већ постоји, а Археолошко наслеђе свакако може бити и важан део одрживог развоја.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=pwLJNzwBrUg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB