• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана III седница штаба за ванредне ситуације

 3 sednica Staba za Vanredne situacije u ZagubiciШтаб за ванредне ситуације општине Жагубица одржао је трећу седницу на којој су сагледане могућности и спремност зимске службе за предстојећу зимски сезону  и остварени контакти са организацијом црвеног крста, домом здравља, ватрогасном jединицом, полицијском станицом и осталим  предузећима и установама за деловање у ванредним условима на подручју општине Жагубица.

Одржавање локалних путева и улица поверено је Јавно – комуналном предузећу  „Белосавац“ и Предузећу за планирање и управљање пројектима општине Жагубица које ће обављати надзор, док ће регионалне путне правце одржавати предужеће Штрабаг.

Чланови Штаба за Ванредне ситуације општине Жагубица сагледали су спремност зимске службе за одржавање путне инфраструктуре, припремљеност и расположивост капацитета , као и могућност ангажовања тешке механизације, и деинисали чишћење приоритетних саобраћајница и критичних деоница.

Такође су разматрани  и процена угрожености становништва са аспекта здравствене заштите, количинама потребних основних животних намирница и лекова, процена броја угрожених старачких домаћинстава , нарочито по сеоским месним заједницама, као и могућност привременог смештаја поједих старачких домаћинстава. Разматране су и могућности за обезбеђивањем сточне хране, начин и расподелу у ванредним условима и уколико буде већих снежних падавина, услови обезбеђивања хране, лекова, огрева, енергената за грејање и погонског горива за витане, јавне и инфраструктурне системе.

Чланови општине Жагубица, на седници одржаној 25. октобра закључили су да у предстојећој зимској сезони не очекују веће проблеме и да ће уколико буде било потребно бити ангаћжовани сви расположиви ресурси како становништво не би било угрожено.

Трећом седницом Штаба за ванредне ситуације одржаној у Жагубици председавао је Предраг Ивковић, заменик Команданта штаба за Ванредне ситуације општине Жагубица. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=mXRLMxOtrMM{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB