• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Амбасада Јапана финансирала реновирање предшколске утанове у Жагубици

 Ambasador Japana obisao vrtic u ZagubiciАмбасадор Јапана у Републици Србији, Њ.Е. господин Ђунићи Марујама боравио је у Жагубици где је уприличена церемонија примопредаје објекта – Предшколске установе ''Полетарац'' након реновирања и адаптације средствима које је донирала Амбасада Јапана у Републици Србији.

Амбасадора је дочекао председник општине Жагубица, Сафет Павловић, са представницом министарства, Анамаријом Вичек, државном секретарком у Министарству просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије и Вањом Милутиновић, директорком установе, а затим је уследио обилазак комплетног вртића и реновираних просторија.

Гостима се најпре обратио и захвалио на донацији са жељом и даљег наставка и унапређења сарадње, председник општине Жагубица, Сафет Павловић, подсетивши да је општина Жагубица једна од ретких у Србији која за све малишане обезбеђује бесплатан боравак у вртицу.

Несебичност подршке и изузетно задовољство постигнутим резултатима који су потпуно оправдали циљ – знатно побољшали услове боравка деце, али и рада свих запослених у вртићу, исказао је и амбасадор Јапана, Њ.Е.господин Ђунићи Марујама, као и своје задовољство својим првим боравком у, како је рекао, дивном граду Жагубици.

Подршку оваквим и сличним пројектима истакла је и представница Министарства просвете, науке и технолошког развоја, најављујући овом приликом и копмлетну реформу образовања за следећу годину, а посебно одушевљење исказала је приступом и подршком локалне самоуправе кроз бесплатан боравак деце у вртићу и препоручила овај вид подршке као рецепт и свим другим општинама у Србији.

Амбасади Јапана и представницима локалне самоуправе, која је такође донирала део средстава, захвалила је и директор вртића, као и својим колегама и свима који су учествовали у реализацији пројекта.

Укључујући ову донацију, чији је износ близу 55.000 евра, укупан износ јапанске помоћи Србији од 1999.године кроз пројекте становништва је око 13 милиона евра, а износ свих донација у Србији од стране јапанске амбасаде у току истог периода, премашује 507 милиона евра.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=kX-MW9dM93s{/videobox}

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=mGcubjW9fzY{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB