• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Жагубица домаћин шахистима Мајданпека

 Sahisti iz Majdanpeka u ZagubiciДруго коло "Српске лиге Исток" у шаху одиграно је у Жагубици у недељу 10. септембра. Турнир су обележиле добре шаховске партије између шаховског клуба Врело Жагубица и клуба „Мајданпек“ из Мајданпека. Изражавајући позитивне утиске о самом такмичењу, председник жагубичког клуба Зоран Керић, осврнуо се и на постигнуте резултате у претходним борбама.

Марио Бранкован, председник Шаховког клуба „Мајданпек“ похвалио је Шах клуб „Врело“ и истакао евидентан напредак последњих месеци.  

Подршку је шахистима  присуством пружио и помоћник председника општине Жагубица  Душан Милосављевић, истакавши притом да ће општина Жагубица и дање улагати у све спортове за које се јави интересовање у циљу развоја интелектуалних и физичких способности пре свега код деце и омладине.

Након одиграног другог кола српске лиге Исток,  Шаховски клуб “Врело” тренутно је први на табели јер је резултатом:  6,5 : 1,5 победио гостујућу екипу Мајданпека. Овим су шахисти Жагубице најавили борбе за високи пласман с обзиром да су у текућој сезони појачани са интернационалним мајстором Младеном Миленковићем из Параћина.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=aQ7WALZCHls{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB