• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Покренут пројекат Удружења фрулаша и етномузичара

 Udruzenje frulasa i duducara Flujer OsanicaУдружење грађана у  Жагубици, уз помоћ локалне самоуправе покренуло је пројекат ‘’Хомољска фрула’’ – усмерен ка афирмисању овог традиционалног инструмента и очувању идентитета читаве дестинације, а самим тим њеном бржем и бољем даљем позиционирању и обогаћивању туристичке понуде овог краја. Носилац пројекта је Удружење фрулаша и дудучара ‘’Флујер’’ из Осанице, а школу води дугогодишњи фрулаш и предавач Иван Томић.

„Циљ пројекта је очување и неговање традиције, уз промовисање звука фруле широм Хомоља и Србије“, рекао је Иван Томић из Осанице, који има школу фруле од 2004.године у оквиру удружења, а ово је сада први пут да се предавања спроводе на једном вишем нивоу,уз подршку локалне самоуправе општине Жагубица.

До сада је обучио неколико десетина полазника који су као професионалци наступали у многим крајевима Србије и иностранству, а и овогодишња школа пружа широке могућности у музичком смислу – како за даље образовање, тако и за самосталне наступе.

Заинтересовани се могу пријавити до 01.августа, а обука ће трајати четири месеца и нема старосних ограничења. Биће реализована у просторијама удружења у Осаници, а у зависности од броја полазника, и у Жагубици и у Крепољину. Обука је потпуно бесплатна.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Wf5PvJDlya0{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB