• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Министар Стефановић отворио другу Хомољску фолклоријаду

 Ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic otvorio Folklorijadu u ZagubiciЗлатне руке “Хомоља” представљају једно од главних дешавања на ,,Сабору Врела  Хомоља“ и увек се одржавају другог дана Манифестације. Гости обилазе штандове и  упознају се са традиционалним специјалитетима, рукотворинама и народном радиношћу које  годинама чувају и стварају жене Хомоља. 

 

Ове године општини Жагубица  припала је част да поред бројних званица, дочека и угости Министра унутрашњих послова Србије Небојишу Стефановића, који је приликом обиласка штандова изразио дивљење излагачима из Хомоља и других градова Србије, који су се потрудули да изложе и прикажу најбоље.

Гости и домаћини имали су прилику и да пробају специјалитете Српске кухиње, справљене на аутентичан и традиционалан начин, али такође и да уживају у богатом културно – забавном програму на другој Хомољској фолклоријади  која је одржана у склопу Сабора.

Фолколоријаду је отвореном прогласио потпредседник Владе Републике Србије и министар Унутрашњих послова др Небојиша Стефановић. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=ntFvZzGMML0{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB