• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Конкурс за послодавце за Програм „Моја прва плата“ продужен до 23. септембра

Рок за послодавце да огласе радне позиције у другом циклусу Програма „Моја прва плата“ продужен је до 23. септембра, због великог броја пристиглих пријава у протеклих пар дана и повећаног интересовања компанија.

Уместо до 20. септембра, сада послодавци до четвртка, 23. септембра, могу на сајту https://mojaprvaplata.gov.rs/ да огласе конкретне радне позиције на којима ће, уз субвенције државе, оспособљавати младе кандидате, са могућношћу да их, након девет месеци обуке, приме у радни однос.

Програм „Моја прва плата“, у другом циклусу,омогућиће да око 10.000 младих у Србији, без радног искуства, до 30 година старости са средњим и високим образовањем стекну прво радно искуство.

Програм је шанса за послодавце да новим запошљавањем повећају обим пословања, инвестирају у развој људских ресурса и узмање трошкове и унапреде постојеће тимове.

„Моја прва плата“ траје девет месеци, а држава је младима обезбедила месечну накнаду од 22.000 динара за оне који конкуришу са завршеном средњом школом и 26.000 динара за оне са високим образовањем.

Програм спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB