• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Општина Жагубица уз подршку Европске уније успоставила Географски информациони систем (ГИС)

Општина Жагубица је у протеклом периоду спровела пројекат "Промоција локалних пчелара, културне баштине и природних лепота општине Жагубица кроз ГИС" како би се створили предуслови за рурални развој и привлачење инвестиција кроз промоцију недовољно искоришћених природних и културних потенцијала. Пројекат је подржала Европска унија (ЕУ) у сарадњи са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО.

На завршној презентацији, којој су поштујуцћи све епидемијске мере присуствовали представници локалне самоуправе, фирми и институција са подручја општине Жагубица, менаџер пројекта Милена Пајић, представила је све сегменте који су обухваћени  пројектом, а заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић, овом приликом осврнуо се на протекли период и захвалио тиму Европске уније на помоћи и сарадњи.

Ненад Милосављевић, директор Јавног предузећа за планирање и управљање пројектима и сарадник на пројекту, такође је истакао значај пројекта ГИС у сврху промоције природних и културних потенцијала општине Жагубица.

Према речима менаџера и сарадника на пројекту циљ је да се свакодневним уносом података мапира што висше културних, природних и других туристичких дестинација ради лакше и брже орјентације туриста, али и да се будућим инвеститорима указже на неискоришћене потенцијале општине Жагубица.


social housing125 x 125

© 2021 Општина Жагубица
design by XB