Prošireni kapaciteti PU Poletarac u Žagubic
Штампа

Проширени капацитети ПУ "Полетарац" у Жагубици

Надокнаде за незапослене породиље, једнократна помоћ за свако новорођенче, бесплатан превоз и бесплатан боравак у вртићу, локалну самоуправу општине Жагубица ставља у ред локалних самоуправа које на прави начин препознају потребе својих суграђана.

Недавно су завршени и радови на проширењу Предшколске установе „Полетарац“ у Жагубици, које је обишао помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић, и том приликом подсетио на мере популационе политике које спроводи  локална самоуправа у сарадњи са надлежним министарствима.

Помоћник Милосављевић подсетио је да је председник општине Сафет Павловић, међу првим у Републици издејствовао да се из буџета локалне самоуправе финансира бесплатан боравак деце у вртићу, бесплатан превоз грађана на територији општине, девет месеци по 15 000 динара за незапослене породиље и 20 000 динара за свако новорођено дете. Оваквим активностима и мерама стимулише се повећање наталитета у општини Жагубица, закључио је помоћник Душан Милосављевић.

Приликом обиласка нових просторија за смештај деце, директорка ПУ „Полетарац“ Вања Милутиновић, истакла је да је у току опремање група намештајем, који је обезбеђен из буџета локалне самоуправе општине Жагубица.