• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15
Banka Poštanska štedionica prepoznaje i podržava razvoj preduzetništva i male privrede u Srbiji

Банка Поштанска штедионица препознаје значај и подржава развој предузетништва и мале привреде у Републици Србији

Министарство привреде расписало је јавни позив малим, средњим и микро предузећима и предузетницима, као и задругама, за доделу бесповратне помоћи кроз Програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме.

За овај програм опредељено је 1,55 милијарди динара бесповратних средстава, саопштено је из министарства.

Кроз овај Програм, који представља комбинацију повољних кредита и бесповратних средстава државе, Министарство привреде суфинансира набавку до 25% нето вредности опреме, док се 70% нето вредности опреме која се набавља финансира из кредита банака.

Маја Огризовић, директор сектора за послове са привредом БПШ истакла је да Банка Поштанска штедионица, као државна банка, препознаје значај и подржава развој предузетништва и мале привреде у Републици Србији. Управо из наведеног разлога, и ове године учествује у Програму подршке малим предузећима за набавку нове производне опреме.

С обзиром да су према условима Програма привредници у обавези да 5% потребних средстава за набавку нове опреме обезбеде сами, 25% средстава добијају бесповратно у виду субвенције а остатак од 70% из кредита, Банка Поштанска штедионица је својим, како постојећим, тако и новим клијентима омогућила да до тих средстава дођу под веома повољним условима.

Максимални рок отплате кредита је 5 година, укључујући и грејс период до 6 месеци. Кредити могу бити динарски или са валутном клаузулом.

За више информација можете се обратити некој од 190 експозитура БПШ или путем контакт центра 011 2020 292.


social housing125 x 125

© 2021 Општина Жагубица
design by XB