Штампа

Постављен крст запис у Сувом Долу

У оквиру пројекта који се спроводи на територији општине Жагубица, у суботу 27. марта, у центру насеља Суви До, постављен је крст запис.

Постављање симбола православне вере подржава и локална самоуправа општине Жагубица, а уз поштовање свих епидемиолошких мера освећењу крста присуствовала је председница Скупштине општине Жагубица Оливера Пауљескић, заменик председника Скупштине Миле Перић, помоћник председника општине Душан Милосављевић, представници фирми и институција, као и мештани Сувог Дола.

У предстојећем периоду планира се изградња цркве у Сувом Долу, а постављање крста записа ускоро се очекује и у осталим насељима, истакла је у својој изјави председница СО Жагубица Оливера Пауљескић.

Ктитор и добротвор  многих верских здања ипођакон Владимир, у друштву преседнице Скупштине, обишао је место где ће бити саграђена црква у Сувом Долу и најавио даљи ток овог верског пројекта.

Освештање крста  уприличили су својим молитвама свештеник Илија Милановић, свештеник Данило Глишић, свештеник Небојша Ђокић.