• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15
Novo sanitetsko vozilo za opštinu Žagubica - 22.03.2021.

Ново санитетско возило за Жагубицу

Представницима 20 здравствених установа у Србији данас су уручени кључеви 20 санитетских возила, која су набављена кроз програм донације ЕУ, уз посредовање УНОПС-а. У питању су нова, брза и добро опремљена возила - према речима шефа длегације ЕУ у Србији, господина Сема Фабриција.

Примопредаји испред Палате Србије присуствовали су председник Србије Александар Вучић, шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и министар здравља Златибор Лончар, са представницима УНОПС-а.

Санитетска возила добиле су Општа болница у Ћуприји, домови здравља у Горњем Милановцу, Краљеву, Крушевцу, Лесковцу, Голупцу, Општа болница Бор.

Возила ће стићи и у домове здравља Жагубица, Књажевац, Пирот, Крупањ, Градски завод за хитну медицинску помоћ Београд и Општу болницу у Новом Пазару, а добили су их и Специјална болница "Свети Сава", Опште болнице у Смедеревској Паланци и Лозници, КБЦ "Бежанијска коса", као и домови здравља у Бујановцу, Медвеђи и Јагодини.

Председник Александар Вучић захвалио је данас Европској унији на новој помоћи коју је пружила Србији и што су данас здравствене установе из 20 места из свих делова земље добиле 20 возила хитне помоћи:

"Добили смо од ЕУ 20 одлично опремљених амбулантних возила за 20 места у Србији, од Бујановца, до Бора и Лознице, у вредности од 800.000 евра, најмодерније опремљеним", истакао је Вучић након примопредаје.

"Ово је прилика да обновимо возни парк који је значајан за живот наших грађана", поручио је Вучић.

Он је рекао и да је ова помоћ веома важна у време пандемије, када су нам таква возила више него потребна.

"Добили смо од почетка пандемије, кроз сарадњу са ЕУ и УНОПС-ом помоћ од 8,2 милиона евра, а до краја године очекујемо још 900.000", рекао је Вучић.

Шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици изјаво је да је данашња примопредаја санитетских возила набављених кроз програм донације ЕУ уз посредовање УНОПС за 20 здравствених установа из Србије конкретан пример солидарности и подршке ЕУ Србији.

Казао је да је реч о новим, брзим и потпуно опремљеним амбулантним возилима која ће бити расподељена тамо где је то најпотребније.

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да је тај новац осим за санитетска возила искоришћен и за набавку фрижидера за замрзавање вакцина, као и возила за њихов транспорт.

"Набављено је 26 транспортних кола за вакцине, што је врло важно. Вакцине су најнеопходније, али за њих је потребна и добра логистика", рекла је Јоксимовић за Тањуг.

"Санитетска возила су са комплетном опремом, тако да представљају мини болнице. То је веома важно јер током епидемије обезбеђују и одређену додатну врсту здравствене сигурности нашем становништву", навела је она.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB