• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Мере подстицаја за пољопривредне произвођаче

 Mere podsticanja za poljoprivredne proizvodjaceМинистарство пољопривреде Србије донело је Одлуку о остваривању права на основне подстицајне мере у пољопривредној производњи који исто као и прошле године износе 2000 динара по хектару обрадиве површине.  У циљу правовременог информисања грађана детаље је изнела Милена Марковић, стручни сарадник Канцеларије за пољопривреду  општине Жагубица, посебно истакавши да се захтеви могу предавати почев од 1. марта 2017. године.

За купљено ђубриво такође се могу приложити  рачуни из ове, али и  из прошле године, за ђубриво купљено током јесење сетве са датумом од 01.10.2016. године. 

Милена Марковић, стручни сарадник Канцеларије за пољопривреду  општине Жагубица прецизирала је да у односу на прошлу годину постоје одређене измене што се тиче  пререгистрације пољопривредних газдинстава, јер ће ове године бити аутоматска, што значи да ће пререгистрацију морати да ураде само они произвођачи који имају промене у домаћинству.

Право на субвенционисана средства такође могу имати и носиоци газдинстава који имају пријављене кошнице, који морају поднети одређена документа за исто,  док се по Одлуци Министарства пољопривреде,  субвенције у текућој години могу остварити за тов јагњади, јунади, теладии , за набавку квалитетних приплодних грла као и за производњу органске хране о чему се произвођачи лично могу информисати у  Канцеларији за пољопривреду општине Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=3m5en0LhCCQ{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB