• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15
Novi regionalni projekat "Veštine za poslove"

Нови Регионални пројекат ''Вештине за послове''

Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ у партнерству са Регионалном агенцијом за развој Источне Србије – RARIS, започела је реализацију пројекта „Вештине за послове - Унапређивање прилика за запошљавање и социјалну инклузију маргинализованих група кроз побољшање пословног окружења у Источној Србији“ који финансира Краљевина Норвешка кроз пројекат „Норвешка за вас – Србија“.

Пројекат се реализује у периоду до 01. септембра 2021. године, на територији 14 мање развијених општина из Браничевског, Подунавског, Борског и Зајечарског округа. Циљ пројекта је да допринесе равномернијем друштвено-економском развоју, кроз:

-Унапређење конкурентности и одрживости локалних предузећа у туризму и повезаним секторима

-Унапређење (само)запошљивости младих и других маргинализованих група

-Унапређење пословног окружења у општинама Голубац, Велико Градиште, Неготин, Књажевац

На он-лине конференцији одржаној 26. новембра 2020. године, преко 50 учесника информисало се о основним активностима Пројекта и користима које ће Пројекат донети различитим циљним групама. Пројекат је пре свега намењен: Фирмама које послују у туризму и повезаним секторима, незапосленим младима, женама, руралном становништву и представницима осталих осетљивих група. На овај начин, 80 учесника значајно ће напредити своју запошљивост, а коначан циљ је да се кроз пројекат мин. 12 претходно незапослених запосли или започне властити бизнис.

Локалним самоуправама које ће имати прилику да у оквиру Пројекта унапреде своје локалне политике у области социјалне инклузије, подршке запошљавању и сектору туризма.Током децембра месеца планирано је расписивање Јавних позива за одабир ученика у Пројекту – незапослених и представника туристичке привреде из циљних општина, у оквиру којих ће бити транспарентно представљени сви дефинисани услови и користи за потенцијалне учеснике. За све додатне информације, заинтересовани могу да се обрате Региооналној развојној агенцији Браничево подунавље и Регионалној агенцији за развој Источне Србије.


img 663

social housing125 x 125

© 2022 Општина Жагубица
design by XB