• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Изложба слика "Неговање традиције српског народа"

 Izlozba slika u Zagubici Negovanje tradicije srpskog narodaНа Дан државности, 15. фебруара, у спомен на почетак Првог српског устанка отворена је  Изложба слика “Неговање традиције српског народа “ Удружења ликовних стваралаца „Милене Павловић“ Барили о којој је говорио Павле Миладиновић , сликар и графичар из Пожаревца.

Изложбу је отворио сликар Петар Пауновић из Жагубице,који је захвалио излагачима и истакао да су слике тематске и веома вредне.  Поставка слика се може погледати у  жагубичкој Галерији  Удружења ликовних уметника сваког радног дана.  

Истог дана,  у Завичајном музеју у Жагубици организована је једнодневна колонија, радионица, где су сликари дали допринос очувању културног стваралаштва. Директор  Завичајног Музеја, Јанко Лалић, рекао је да је поносан на уметнике који заједно стварају дела која ће за млађе генерације  бити лепа успомена,  али истовремено и на све оне који су, на било који начин, дали допринос да Завичајни Музеј  буде свакоднево отворен  за посетиоце.

Лалић је посебну захвалност упутио председнику општине Жагубица Сафету Павловићу,  на подршци пруженој уметницима Хомоља.

Павле Миладиновић, сликар и графичар из Пожаревца, такође је поздравио учеснике колоније и истакао да сарадња сликара Удружења ликовних уметника Хомоља и сликара Галерије “Милена Павловић” Барили из Пожаревца, траје врло успешно већ дужи низ година и да томе доприносе бројни догађаји које заједнички организују. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=VCQGjtraR6Y{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB