• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15
Seoski turizam u Homolju - domaćinstvo Petrović, Krupajsko vrelo

Сеоски туризам у Хомољу - домаћинство Петровић, Крупајско врело

Један у низу туристичких бисера Хомоља је сеоски туризам, којим се нешто више од 1 деценије бави и породица Петровић.

У насељу Милановац, месту удаљеном 9 км од Крепољина , поред природних лепота и чистог ваздуха моћи ћете да уживате и у квалитетној храни, а првенствено пастрмци  која се одгаја на рибњаку који се налази поред надалеко чувеног Крупајског Врела. Према речима власника домаћинства у сеоски туризам породица је кренула скромно, да би након вишегодишњег  залагања то постао породични бизнис.

Вирус Корона  натерао  је домаће туристе да упознају лепоте Србије, а њихов избор у претходном периоду био је управо Крупајско Врело. С обзиром на количину туриста  која је  из године у годину све већи, пожељно би било проширити смештајне капацитете што отвара могућност да се и друге породице баве сеоским туризмом, а ево и неких препорука.

Као што наш саговорник рече, када је у питању сеоски туризам посао се развија у односу на потребе туриста, а како је овогодишња  посећеност премашила све рекорде, домаћинство Петровић планира и проширење смештајних капацитета.

Највећа и најбоља реклама за сваки ресторан је задовољна муштерија.

Сви који нису познавали лепоте Хомоља, ове године имали су прилике да упознају крај у коме станује мир, чист ваздух, добра храна и гостопримство. А у наредним годинама, надамо се биће их и још више. Зато је право време да по угледу на домаћинство Петровић, и друге породице са територије општине Жагубица окрену  сеоском туризму.


© 2021 Општина Жагубица
design by XB