Svetski dan zdrave hrane Laznica 2020
Штампа

Светски дан здраве хране – Лазница 2020.

У оквиру кампање октобар месец правилне исхране у организацији института за јавно здравље Пожаревац и ове године обележен је Светски дан хране 16. октобар.

Овогодишњи слоган гласи „Гаји, храни, подржавај, сви заједно. Наше акције наша су будућност, са циљем  јачања прехранбених система и смањења броја гладних у свету.

„Већ две деценије ОШ „Јован Шербановић“ Лазница, традиционално обележава Светски дан здраве хране, са циљем  да се ученици подстакну на здрав и исправан начин исхране који је основни чинилац здравог живота“, рекао је директор школе Неша Пећић.

Поштујући епидемиолошке мере које су прописане од стране Републике Србије, др Саша Дражиловић, одржао је едукативно предавање, са фокусом на чиниоце који побољшавају имуни систем.

Поводом Дана здраве хране и ове године ученици школе од 1 до 8 разреда, заједно са друговима из вртића организовали су изложбу јесењих плодова, истичући важност воћа и поврћа у људској исхрани. Најмаштовитији  радови ученика су награђени.

Обележавање овог важног датума, сваке године подржава патронажна служба Дома здравља Жагубица, а у свим школама и вртићима на територији општине Жагубица, организоване су многобројне активности које децу подстичу на здрав и правилан начин исхране.