• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Поновни поплавни талас захватио Жагубицу и околна насеља - 24.06.2020.

Поновни поплавни талас Водене бујице и поплавни таласи у општини Жагубица не јењавају већ данима, а од протекле вечери, 23. јуна, у целој општини Жагубица, по готово свим насељима, била је веома критична ситуација.

Излиле су се реке, потоци, па чак и најмање речице које се, по изјавама мештана, никад нису изливале ни правиле никакав проблем ни потешкоће. Деликатно је синоћ и ноћас било у деловима насеља Жагубица где се поново излиле река Тисница и Маларека, затим у Селишту, где је вода ишла од изворишта Црне Реке у Каменици и осталим деловима општине.

Штета је велика, уништене су баште, пластеници, њиве, дворишта, вода је продрла и у стамбене објекте, урушени су мостови, делови путева. По изјавама неколицине мештана, материјална штета је велика, али размере су много мање него 2018. године, када је готово више од половине насеља Жагубица, пливало под водом.

Реке за сада мирују, у знатниј мери су се повукле у своја корита, а људских жртава нема.

Киша, према најавама метеоролога престаје већ током данашњег дана, па се мештани надају да поплаве већих размера неће бити, али су сад већ, повођени искуством у оваквим ситуацијама, спремни да правовремено делују.   


© 2021 Општина Жагубица
design by XB