• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Бесплатна саветодавна служба наставља успешну сарадњу са грађанима у општини Жагубица

У оквиру програма SWISS PRO који подржава Швајцарска Влада у сарадњи са Владом Републике Србије, у општини Жагубица, формирана је Саветодавна служба за грађане у општини Жагубица.

Пројекат се огледа у пружање правне подршке  свим грађанима и грађанкама, а нарочито рањивим друштвеним групама, истакла је Милена Пајић, менаџер пројекта.

Нека од најважнијих начела бесплатне саветодавне подршке су :

-Једнака доступност права на пружање бесплатне саветодавне подршке без дискриминације.

-Савесно, професионално и независно поступање службе и поштовање достојанства корисника и корисница као и усмереност на њихове стварне потребе

-Очување интегритета поступка

-Јавност рада али и заштита података о личности

-Подстицање мирног решавања спорова и друга

„Бесплатна саветодавна подршка састоји се од пружања правних савета, пружања опште правне информације, састављања поднесака и попуњавања формулара“, рекао је саветник за пружање правне подршке Драган Стојановић.

Сви грађани и грађанке општине Жагубица, своје захтеве могу предати сваког радног дана од 7 до 15 часова у следећим местима:

-У Жагубици у Канцеларији за бесплатну правну подршку која се налази у згради Општинске управе, сваког понедељка и петка;

-У насељу Крепољин сваког уторка у канцеларији у оквиру Дома културе;

- средом у Месној канцеларији у насељу Осаница;

-четвртком у Месној канцеларији у Лазници.

Саветодавна служба, према мишљењу грађана, дала је веома добре резултате, доступност информација је бржа и ефикаснија, а овакав вид подршке најзначајни је за старије грађане .

Пројекат “Саветодавна служба за грађане у општини Жагубица” реализује се у оквиру програма Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености ”SWISS PRO”, који спроводи Канцеларија Уједињених Нација за пројектне услуге у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина.

Захваљујући Влади Швацарске, Влади Републике Србије, и локалној самоуправи општине Жагубица, који су омогућили реализацију овог пројекта, унапредиће се квалитет живота грађана и грађанки у општини Жагубица.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB