• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Нaционална служба за запошљавање од 11. маја омогућила електронско подношење пријава

Национална служба за запошљавање Србије објавила је да ће особе које траже запослење и послодавци који траже раднике, од понедељка 11. маја, моћи да електронски поднесу своје пријаве.

Лица која траже запослење моћи ће електронским путем да изврше прву пријаву на евиденцију, поднесу захтев за остваривање права на новчану накнаду за случај незапослености, поднесу захтев за издавање уверења из евиденције о незапослености и заврше обуку „Пут до успешног предузетника“, прецизирано је у саопштењу.

Послодавци имају могућност да електронским путем доставе пријаве потребе за запошљавањем, поднесу захтев за учешће, у програмима активне политике запошљавања , поднесу захтев за издавање мишљења на Програм решавања вишка запослених, и поднесу захтев за издавање дозволе за рад странца.

Сви тражиоци запослења , којима је редовно јављање заказано, биће обавештени од стране надлежних у филијалама о наредном заказаном термину електронски или путем телефона.

Пријем клијената обављаће се искључиво у ситуацијама када не постоји могућност подношења захтева, електронским путем или у областима рада где је непосредна комуникација неопходна, и то уз обавезну примену и поштовање свих прописаих мера.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB