• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Почела дезинфекција улица у насељима општине Жагубица

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Жагубица усвојене су нове мере које прописује Влада Републике Србије , а које се тичу заштите свих грађана од актуелне пандемије.

У општини Жагубица такође је  отпочела  дезинфекција улица рекао је за телевизију Хомоље заменик команданта Штаба за ванредне ситуације Предраг Ивковић.

„На седници Штаба  за ванредне ситуације донели смо одлуку о дезинфиковању улица по насељима у нашој општини, због  вируса COVID – 19, који прети и нашој општини. Ватрогасно спасилачка јединица, која се налази са седиштем у Жагубици, ће свакодневно по почетку полицијског часа, утврђеним редом, по свим насељима, да врши дезинфекцију улица. На територији наше општине, што је веома важно, тренутно нема ни једно заражено лице и ја се надам да ако се придржавамо свих мера, да ће тако и остати. Молим грађане такође, да не дижу панику и да прате медије, путем којих их све обавештавамо“, рекао је Предраг Ивковић, заменик команданта Штаба за ванредне ситуације општине Жагубица

Свим старијим лицима на располагању је КОЛ центар на број телефона 7643-153, који је отворен за њихове потребе које за њих обављају волонтери који су распоређени у свим насељима општине.

Према речима господина Ивковића Штаб за ванредне ситуације општине Жагубица прати ситуацију на терену из сата у сат и обавештава грађане о свим новим мерама.

Постујуће мере које доноси Влада Републике Србије и Општински штаб за ванредне ситуације сви заједно можемо брже и лакше пребродити пандемију и вратити се нашим редовним активностима.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB