• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Успешан наставак акционог планирања у општини Жагубица

Nastavak akcionog plana - ZagubicaУ складу са Споразумом о сарадњи, закљученог између Сталне конференције градова и општина  - Савеза градова и општина Србије и општине Жагубица, а у оквиру програма "EU EXCHANGE 4" који финансира Европска унија, а спроводи Стална конференција градова и општина Србије, у Жагубици је 18. септембра одржан први састанак радних група. Састанком радних група за економски развој на изради Стратегије одрживог развоја и акционог планирања општине Жагубица, предвиђено је пружање подршке општини Жагубица у стратешком планирању у области економског развоја. На састанику је вршена анализа до сада урађеног, договорено прикупљање недостајућих података и дефинисани наредни кораци на изради акционог плана у области туризма у оквиру Стратегије одрживог развоја општине Жагубица.

Поред чланова радних група за туризам, пољопривреду, шумарство, рударство и предузетништво Жагубице и околине, испред Сталне конференције градова и општина скупу је присуствовао г - дин Сенад Хопић, експерт програма "EU EXCHANGE 4" који је члановима група презентовао битне карактеристике програма и са присутнима поделио мишљења и савете у циљу успешног наставка акционог планирања.

"Програм подразумева израду стратешких докумената са акционим плановима јер све општине генерално треба да поседују стратешки документ. Врло брзо се прелази на програмско буџетирање што је и основна суштина овог програма и састанка који се данас одржава. Ова област је само једна од компоненти програма "EU EXCHANGE 4", где је у оквиру стратешког планирања општина Жагубица добила овај посао", наводи Сенад Хопић, саветник у изради стратегије одрживог развоја.

Састанак је по речима Десанке Цојкић, администратора радне групе за економски развој општине Жагубица протекао радно и конструктивно.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=iA8DCnLIVBA{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB