• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Обележен Дан општине Жагубица

IMG 7355Општина Жагубица је у четвртак, 25 септембра, обележила Дан општине и 70. година од ослобођења у Другом светском рату. Тог дана су Жагубицу посетиле многобројне званице које је испред зграде Oпштинске управе дочекао председник општине Жагубица Сафет Павловић, са најужим руководством и сарадницима. Након свечаног пријема у кабинету председника и дефилеа кроз главну улицу у 12 сати, почела је свечана седница Скупштине Жагубице, коју је водио председник Скупштине Небојша Илић. Била је то прилика да се сумирају резултати свега онога што је урађено у претходних годину дана. Говорећи на свечаној седници народни посланик Жарко Обрадовић изјавио је да је импресиониран оним што је видео у Жагубици, а шта је све урађено у протеклих годину дана представио је заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић:

„Између два празника пресвучено је или реконструисано доста путнихправаца, како у самом месту тако и у сеоским насељима. Урађено је пуно и на изградњи или реконструкцији водоводне мреже. Општина је водила много рачуна и о објектима културе, тако да је из сопствених средстава, као и уз помоћ партнера обновљено више домова културе на територији општине Жагубица. Резултати би били још бољи да Жагубицу, као и велики део Србије, нису задесиле велике поплаве у мају месецу“, рекао је између осталог Јовкић.

IMG 7321Поводом обележавања Дана општине, Жагубицу је посетио Министар рударства и енергетике Александар Антић, а седници су присуствовали су и народни посланици Жарко Обрадовић, Милетић Михајловић и Оливера Пауљескић, као и комплетно руководство општине Жагубица предвођено председником општине Сафетом Павловићем, градоначелник Пожаревца Миомир Илић, заменик председника Скупштине Пожаревца Милић Јовановић, председник општине Петровац на Млави Радиша Драгојевић, председник скупштине општине Петровац на Млави Душко Нединић, председник општине Жабари Миодраг Филиповић, Председник општине Мало Црниће Драган Митић, Председник скупштине општинеМало Црниће Горанка Стевић, као и многи други гости из суседних и пријатељских градова и општина у Србији и иностранству.

Уприличена је и додела награда, признања и диплома онима који су се својим радом и резултатима највише истакли у протеклих годину дана. Између осталих, плакета је уручена директору Опште болнице у Пожаревцу, хирургу Срећку Босићу, а дипломе су добили  волонтери Црвеног крста Жагубица представник омладинског фудбалског клуба "Хомоље",ученица која је имала најбољи резултат на републичком такмичењу из историје Тамара Урошевић и између осталих медицинска сестар из Крепољина Босиљка Томић.

Након свечане седнице за госте је организован и кратак обилазак најзначајнијих институција општине, реновираних и новосаграђених објеката.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=UvsgS1fInxI{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB