• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

На XXXI седници Скупштине општине Жагубица усвојен први ребаланс буџета

Седница Скупштине општине Жагубица, 30. по реду, одржана је у понедељак 24. фебруара. На Дневном реду нашло се 29 тачака које су усвојене једногласном одлуком 20 присутних одборника.

Седници је присуствовао председник општине Жагубица Сафет Павловић , који се у свом излагању захвалио свим одборницима на сарадњи и успешном раду у протекле четири године.

На скупштинском заседању усвојен је први овогодишњи ребаланс буџета, а разлог за његово доношење према речима председнице СО Оливере Пауљескић јесте распоређивање неутрошених средстава из претходне године у износу од 10.818.000 динара.

-Такође, обезбеђена су средства од 3.406.702 динара као учешће Општине у пројекту проширења, санације и адаптације зграде дечијег вртића, који се реализује уз подршку Кабинета министра без портфеља задуженог за популациону политику и демографију. Укупна вредност овог пројекта износи 18.106.702 динара. Како су ова средства планирана из извора 13 (нераспоређени вишак прихода из ранијих година), износ буџета за 2020. годину и после ребаланса остаје непромењен на приходној и расходној страни и износи 458.138.179 динара, казала је Оливера Пауљескић.

У наставку седнице једногласно су подржане одлуке о усвајању етичког кодекса функционера локалне самоуправе, вршењу екстерене ревизије завршног рачуна буџета за 2019. годину, боравишним таксама, покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину Општине непосредном погодбом и покретању поступка за одређивање Општине Жагубица као корисника непокретности стечених у стечајном поступку ради привођења намени за социјалне потребе.

Одборници су дали зелено светло и на предлог Ариве Литас за пројекат јавно- приватног партнерства у области јавног градског и приградског превоза путника, извештаје о раду за прошлу годину и планове рада за текућу годину Штаба за ванредне ситуације, Културно – просветног центра „Јован шербановић“, Завичајног музеја Хомоље, Јавног предузећа за планирање и управљање пројектима и Туристичке организације. Такође, дата је сагласност на извештаје о раду за 2019. годину председника Општине, Општинског већа, Општинског правобранилаштва и Општинске управе.

У оквиру кадровских решења именовани су нови председници и чланови управних и надзорних одбора Завичајног музеја Хомоље и Туристичке организације, члан Комисије за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини и повереник Савета Месне заједнице Суви До.

Седници су присуствовали и заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић, помоћник Душан Милосављевић, начелница Општинске управе са сарадницима за финансије и буџет, директори  фирми, установа и институција.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB