• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Завршен пројекат “Ефикасно управљање јавном својином за успешније локалне самоуправе”

Пројекат “Ефикасно управљање јавном својином за успешније локалне самоуправе”, који је финансиран средствима ЕУ кроз Exchange 5 програм, успешно је спроведен у партнерству општине Жагубица, града Пожаревца као водећег партнера и још 5 општина у Браничевско- подунавском региону.

Основни циљ пројекта био је допринос локалном развоју кроз побољшање ефикасности  пружања услуга у локалним самоуправама.

„У оквиру пројекта добијена је опрема и извршена обука кадрова, а пројекат је узет  као пример добре праксе за управљање јавном својином“, рекла је Звезданка  Васиљевић Шћопуловић, координаторка пројекта.

Пројекат  на територији  општине Жагубица  директно је  допринео  унапређењу Географско информативног сиситема општине и  побољшању ситуације крајњих корисника.

Пројекат се реализује у оквиру Програма Exchange 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина као инплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB