• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Општина Жагубица подржава очување културног идентитета Хомоља

Летица Миловановић једна је од ретких писаца савремене књижевности, која је својим првим романом, који је недавно изашао у издању Књижевне омладине Србије,  успела да на велика врата уђе у свет књижевности.

Пореклом из општине Жагубица, из села Милатовац , Летица је управо највећу подршку и помоћ у издавању романа добила од локалне самоуправе општине Жагубица .

Упоредо са успешном промоцијом романа на 64. сајму књига , Летица је добила и захвалницу за  очување живог говора  за дело “Да се џакамо у Омољу” , које  из штампе излази 20. децембра. Збирком прича написаних аутентичним старим језиком  њеног родног села, Летица је одлучила да својим пером овековечи обичаје и културно наслеђе које се вековима негује у Хомољу.

У збирци прича ‘Да се џакамо у Омољу’ , своје место пронашле су и приче специјално посвећене најаутентичнијим манифестацијама  општине Жагубица .

Ова књижевница у наредном период  бавиће се нешто комплекснијим темама које су везане такође за историју нашег краја.

Локална самоуправа општине Жагубица  улаже велике напоре у очувању културе и традиције нашег народа , подржавајући сваки вид групног или појединачног  стваралаштва. Промоција књиге очекује се у јануару 2020. године.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB