• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

У Завичајном музеју Хомоља отворена изложба Миће Трнавца

У Завичајном музеју Хомоља, у уторак, 19. новембра, отворена је ретроспективна изложба једног од најпознатијих српских сликара Радована Трнавца Миће под називом “Јуче, данас, сутра”.

Слике су настајале од седамдесетих година 20 века до данас.

Након уводне речи директора музеја Саше Илића , који је пожелео добродошлицу овом светски признатом уметнику, свим многобројним посетиоцима обратио се Драган  Милосављевић, директор галерије у Петровцу на Млави, који је истакао да Мића Трнавац има богату каријеру са фантастичним детаљима и да свака слика има поруку коју треба одгонетнути ,а сам аутор изразио је задовољство пријемом  у Завичајном музеју Хомоља.

Мића Трнавац  од 1981. год. живео је и стварао у Америци, где је стекао велики углед. До сада је имао преко 40 самосталних изложби  и учествовао  на преко 1000 групних изложби широм света. Сви љубитељи уметности изложбу “ Јуче данас сутра“ могу погледати  наредних месец дана у Завичајном музеју Хомоља, а према речима директора музеја Саше Илића , управа музеја настојаће да Жагубичкој публици представи још пуно добрих и квалитетних изложби.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB