• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

У Жагубици обележен Дан заштите од пожара

Поводом 7. новембра Дана заштите од пожара, заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић, угостио је припаднике Ватрогасно спасилачке јединице Жагубица, као и челне људе из ове области.

Овом приликом заменик Ивковић захвалио се припадницима Ватрогасно спасилачке службе за спасене животе и материјална добра током ватрених стихија и других непогода  на територији општине Жагубица.

Пријему је присуствовао Горан Николић, начелник Управе за ватрогасно спасилачке јединице Србије, који је овом приликом похвалио Ватрогасно спасилачку  јединицу Жагубица, истакавши да ова јединица све потешкоће, непогоде и стихије савладава самостално, ефикасно и истрајно, а да је обученост кадра  на завидном нивоу.

Пријему су такође присуствовали: начелник Одељења за ванредне ситуације Пожаревац Горан Ђорђевић, командант Ватрогасно - спасилачког батаљона Пожаревац Никола Микић, заменик команданта Милош Томић и  командир Ватрогасно спасилачке јединице Жагубица Радиша Симеоновић, који је истакао да је ватрогасно спасилачка јединица интервенисала у 2019. години 72 пута, све интервенције обављене су успешно и без људских жртава, али такође и да ће Ватрогасна служба лакше и још брже функционисати уз ватрогасно возило које је ватрогасна служба у Жагубици добила од града Беча.

Пријем је организован у канцеларији председника општине Жагубица, а за најбољег ватрогасца у 2019. години проглашен је Милош Цојкић.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB