• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

IX Седница Супштине општине Жагубица по хитном поступку

Девета седница Скупштине општине Жагубица по хитном поступку одржана је у петак, 8 новембра, а на Дневном реду нашле су се три тачке,које  је образложила председник Скупштине општине Жагубица Оливера Пауљескић.

„Разлог за сазивање седнице по хитном поступку био је тај што је морала да се усвоји Одлука о измени и допуни одлуке о буџету Општине Жагубица за 2019. годину. Радили смо ове године трећи ребаланс по хитном поступку, због средстава које смо добили од Републике за куповину погона Фабрике одливака у Жагубици, са свим својим припадајућим објектима. Овај ребаланс исказан је на приходној и расходној страни као пројекат . То је једина ставка која је промењена у буџету и она износи 18 милиона, или 150 хиљада евра. Друга тачка била је Предлог Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину општине непосредном погодбом, која је такође усвојена на данашњој седници, а ради се о томе да смо ми данас донели одлуку о куповини Фабрике „ФОЖ“, која је била у саставу РТБ-а Бор, а сада припала кинезима“, истакла је Оливера Пауљескић.

Председник Скупштине  похвалила је овом приликом улагања и напоре Владе Србије у погледу равномерног развоја свих градова и општина, истакавши да ће такве мере у многоме допринети развоју општине Жагубица, а првенствено запошљавању младих људи.

„Уз велику помоћ Владе Републике Србије и председника Србије Александра Вучића, ми смо добили средства, 18 милиона, да фабрику и откупимо. Ово је било и обећано у кампањи 2016. године. Планирамо да ову фабрику купимо и отворимо у наредном периоду, где бисмо запослили неких стотинак људи. Ја се овом прилико захваљујем председнику Републике и Влади Републике Србије, који су имали слуха за наше потребе и омогућили нам да ову фабрику купимо. У следећем периоду ћемо добити средства и за адаптацију“, рекла је Оливера Пауљескић, председник Скупштине општине Жагубица..

Седници су присуствовали заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић, помоћник председника Душан Милосављевић, као и начелница Општинске управе са својим сарадницима.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB