• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Рок за подношење захтева за издавање лиценци за професионалне возаче истиче 29.12.2019. године

На основу овлашћења Агенције за безбедност саобраћаја, Ауто-мото савез Србије је ове године за послове подношења и обраде захтева за издавање сертификата и квалификационих картица за возаче, у оквиру послова поверених Законом о безбедности саобраћаја, вршио процес сертификације професионалних возача.

Сертификат о стручној компетентности и квалификациону картицу мора имати сваки возач коме је управљање возилом основно занимање када управља возилом Ц, Ц1, Д, Д1, ЦЕ, ЦЕ1, ДЕ или Д1Е категоријом, а којима се потврђује почетна квалификација за превоз терета односно превоз путника и нема рок важења.

Из AMSS апелују да сви професионални возачи са српском возачком дозволом, у некој од експозитура на време поднесу захтев јер ће према Правилнику већ у наредној години уколико желе да раде као професионални возачи, обавезно морати да имају сертификат и квалификациону картицу. Рок за подношење захтва истиче 29.децембра.

Квалификациона картица возача је међународни документ и подаци су двојезични, на Српском језику (ћирилично писмо) и енглеском језику, и као лични документ гласи на име возача.

Целокупан списак овлашћених експозитура AMSS са адресама, контакт телефонима и упутством за попуњавање уплатница и захтева за издавање, можете пронаћи на сајту Ауто-мото савеза Србије: www.amss.org.rs.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB