• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Обука Специјалне јединице цивилне заштите у општини Жагубица

Министарство унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуације Републике Србије, организује и спроводи обуку специјализованих јединица цивилне заштите намењених за гашење пожара на отвореном простору, која је у општини Жагубица спроведена од 28. октобра до 1. новембра, а кроз коју је прошло 36 лица.

Обука је спроведена  у просторијама и на полигону Ватрогасно спасилачке  јединице Жагубица , са циљем да се полазници оспособе да правилно  поступају у акцијама гашења пожара. О значају оваквих обука говорио је начелник одсека за ванредне ситуације Пожаревац Горан Ђорђевић.

Према речима начелника Ђорђевића, ово је почетак обуке који ће бити настављен и у наредном периоду, а која ће се односити на пружање прве помоћи, и на друге послове који имају везе са ванредним ситуацијама.

Након обуке коју су спроводили комадант Ватрогасно спасилачког батаљона Пожаревац Никола Микић, заменик команданта Милош Томић, и командир Ватрогасно спасилачке јединице Жагубица  Радиша Симеоновић,  сви полазници који су успешно завршили обуку чиниће додатну снагу и појачање професионалним Ватрогасно спасилачким јединицама на територији општине Жагубица.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB