• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Постигнути резултати Ловачког удружења „Јован Шербановић’’

 Lovacko udruzenje Jovan Serbanovic ZagubicaЛовачко удружење ‘’Јован Шербановић’’ из Жагубице основано је 1902.године и најстарије је удружење грађана у овој општини, а ловиште Хомоље је једно од најочуванијих биодиверзитета у Европи. Оно што је обележило 2016.годину, када је ово удружење у питању, су активности везане за измену правилника који ближе уређује Закон о оружју и муницији.

Када су у питању остале активности – сем сталног надзора, праћења, узгоја и заштите дивљачи, ово удружење је код Министарства пољопривреде – Управе за шуме, конкурисало пројектом који се односи на праћење популације вука и риса, што је , према речима Бранислава Живковића, председника Ловачког удружења општине Жагубица,  јако важно, имајући у виду и да су ове животиње показатељи здраве животне средине.

Ове године израђена је и нова ловна основа одобрена од Министарства пољопривреде, која важи наредних 10 година.

У 2017.години предстоји јачање сарадње са осталим ловачким клубовима у Европи, као и бројне друге активности које се односе на побољшање услова за бављење ловним туризмом, за шта општина Жагубица има изузетне услове и, као ретко која дестинација, итекако има шта да понуди.

 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=oZZoj2F3Udw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB