Штампа

Поколон пакети компаније “Avala resources” за ђаке прваке

У оквиру Дечије недеље Основна школа “Моша Пијаде“ организује занимљиве и поучне активности .

У уторак, 8. октобра,  за 190 основаца  из Жагубице из свих подручних одељења,  узраста од 1. до 4. разреда, организовано је едукативно дружење са геолозима фирме “Авала ресурцес”, где су у непосредном разговору са геолозима  деца имала прилике да сазнају шта су то геолошка истраживања , како се истражује, те каква се опрема  за то користи. Том приликом уручени су  поклони за 40 ђака првака. 

„Ми већ годинама сарађујемо са учитељима, професорима и наставницима. Пре неког времена,  договорили смо се са друштвом учитеља да у оквиру „Дечије недеље“ припремимо лепе и корисне поклоне за прваке који су добродошли и родитељима и деци. То је едукативан комплет који садржи једно џакче у коме се налази металофон који ће деца користити за музичко образовање. Ја желим да им уз пасму са металофона прође школовање, а џакче ће моћи да користе за спортску опрему. Поклон пакет садржи и споменар у коме ће моћи да забележе све лепе ђачке успомене. Овај поклон можда неће бити велика помоћ буџету родитеља, али ће свакако да им користи“, рекла је Нада Ивановић,  менаџер  за истражне просторе “Авала ресоурцес”.

Други део  другог дана Дечије недеље  био је посвећен посети музеју  и  галерији, јер уметност оплемењује душу, а то треба учити од малих ногу.

Остатак недеље протећиће у знаку најмлађих, а Дечији васар, спортске игре и друге едукативне радионице,  организују се такође и у ОШ у Крепољину и Лазници, као и у Дечијем вртићу Полетарац.