• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

КУД “Младост” Крепољин добар домаћин и радо виђен гост

Негујући епитет гостопримљивог домаћина, Културно уметничко друштво “Младост“ из Крепољина, угостило је преко 100 КУД-а који су продефиловали кроз Крепољин у оквиру Међународне манифестације “Спасовдански сусрети”, која је ове године обележена љубиларни 20. пут. 

Када сте добар домаћин онда сте увек и радо виђен гост, те је тако на позив КУД-а “Чукојевац “из Чукојевца код  Краљева , КУД “Младост” из Крепољина учествовао на  13. Манифестацији “Село моје крај Мораве”.

Преко 200 захвалница, диплома и пехара који красе зидове просторија КУД –а “Младост” у Крепољину, сведоче о упорности и вољи за очувањем традиције и културе нашег народа, што је према речима председника КУД-а Миланчета Милојковића, више пута препознато и награђивано  од стране локалне самоуправе општине Жагубица.

КУД “Младост” располаже са  укупно 13 кореографија, а оно чиме се посебно поносе јесте чињеница да за сваку од кореографија поседују и  ношњу  која се чува у просторијама КУД-а и која је од непроцењиве вредности, јер приказује обичаје, традицију и културу свих крајева наше земље.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB